Laboratory of Chemical & Electrochemical Processes

Department of Chemical Engineering – University of Patras

Honorary Ceremony

Honorary Ceremony

The University of Patras is honoring Prof. Constatinos G. Vayenas in a Honorary Ceremony on the 15. of February, 2017.

Address by the Rector of the University, Professor V. Kyriazopoulou, the Dean of the Polytechical Faculty Professor O. Koufopavlou, and by the Chair of the Chemical Engineering Department, Professor D. Mataras.

Introduction by Professor M. Stoukidis, Aristoteli University of Thessaloniki, by Professor X. Verykios, Department of Chemical Engineering, University of Patras, and by Professor A. Fokas, University of Cambridge, UK.

The Ceremony will be completed with the talk of Professor C.G. Vayenas "Investigating the catalysis of chemical synthesis and of the creation of mass".

Την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος, ο Κωνσταντίνος Γ. Βαγενάς, Καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών θα τιμηθεί για την μακρόχρονη και σημαντική συμβολή του στην ανάπτυξη του Ιδρύματος και την προώθηση της Έρευνας. Την εκδήλωση θα προσφωνήσουν η Πρύτανις κι ο Αναπλ. Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής και ο Πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών. Για το έργο, την προσωπικότητα και την προσφορά του τιμώμενου θα μιλήσουν: ο Καθηγητής Μιχαήλ Στουκίδης  (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), ο Καθηγητής Ξενοφών Βερύκιος (Πανεπιστήμιο Πατρών), και ο Καθηγητής Αθανάσιος Φωκάς (Πανεπιστήμια Cambridge και USC). Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Καθηγητή Κωνσταντίνου Γ. Βαγενά με θέμα: «Μελετώντας την κατάλυση στη χημική σύνθεση και στη δημιουργία της μάζας».

http://www.upatras.gr/el/node/6595


Back to top